KOZARA – Nemam nameru da se odazovem na poziv Tužilaštva BiH na saslušanje, izjavio je za RTRS srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, komentarišući informaciju da je jedna od 29 prijava koje se odnose na negiranje genocida i ratnih zločina i prijava protiv njega. Formiranje predmeta po nametnutim izmjenama Krivičnog zakona BiH vidi kao sled koji ide ka raspadu BiH koja, po njegovoj oceni, ne može da živi na ovaj način u kojem se Bošnjaci raduju, jer imaju visokog predstavnika koji isključivo radi protiv Srba.

Ponovio je da će svaki građanin Republike Srpske koji bude uznemiravan zbog nametnutih odredaba Krivičnog zakona BiH biti zaštićen. Јa nemam nameru odazvati se ni njima ni bilo kojem drugom, ali imam nameru ići u Sarajevo. Baš me interesuje kako će se ponašati. Šta da komentarišem, to govori o tome šta je pravi cilj bio Incka i ovih da dodatno naprave raskol, rekao je Dodik.

Mi ne priznajemo taj Sud, ne priznajemo te njihove aktivnosti. Nećemo ih priznati nikada, ako misle da imaju moć da nas hapse i teraju po zatvorima onda nek izvole odmah da krenu, dugog načina nema. Svaki građanin Republike Srpske, za koga saznamo da je zbog toga bio uznemiravan, biće zaštićen, naveo je Dodik za RTRS.

FoNet