NOVI SAD – Pored oko 110 slobodnih mesta na samofinansiranju, na Prirodno-matematičkom fakultu je ostalo blizu 280 mesta na budžetu i to na smerovima:

–         Fizika, Geoinformatika, Geografija (profesorski smer), Hemija (zaštita životne sredine, kontrola kvaliteta), Primenjena matematika,

–         Integrisane studije koje traju 5 godina i obrazuju profesorke smerove.

Posebno izdvajamo trogodišnje strukovne studije OPTOMETRIJE –  studijskog programa koji obrazuje studente za uspešno obavljanje stručnih poslova u oblasti optičarstva i optometrije. Optometristi su stručnjaci za primarnu brigu o zdravlju vida – mogu izvršiti pregled oka u svrhu otkrivanja defekata u viđenju, znakova povreda, očnih bolesti ili abnormalnosti i problema vezanih za viđenje. Takođe, kvalifikovani optometrista radi dijagnostiku, savetuje i kada je neophodno prepisuje, priprema i obezbeđuje naočare i ostala optička pomagala. Savremene studije optometrije su bazirane na fundamentalnim naukama, optometrijskim studijama i praksi.

Diploma optometriste je vrlo tražena, kako u Srbiji, tako i u širem regionu, a zaposlenje se lako pronalazi. Prijava kandidata je obavezna elektronskim putem i moguća je od juče, a 2. i 3. septembra se dokumenti primaju na šalteru fakulteta. Prijemni ispit je 6. septembra.

SREĆNO BUDUĆIM BRUCOŠIMA!