INFANT otvara Kaleidoskop kulture 2. septembra

NOVI SAD – 48. Internacionalni festival alternativnog i novog teatra – INFANT i Dani američke kulture održaće se u periodu od 2. do 5. septembra u okviru otvaranja Kaleidoskopa kulture projekta Novi Sad – Evropska prestonica kulture u Kreativnom distriktu u Novom Sadu, saopštavaju iz KCNS.
Selektor festivala, poznati makedonski pozorišni i filmski reditelj Aleksandar Popovski prilagodio je glavni program trenutnoj epidemiološkoj situaciji, pa će publika imati priliku da pogleda predstave iz Maribora, Zagreba, Novog Sada i Beograda.

U 4 festivalska dana u trci za nagradu takmičiće se sledeće predstave: Slovensko narodno gledališče Maribor sa predstavom “Pošta”, Studio za suvremeni ples iz Zagreba sa predstavom “Spektakl”, Srpsko narodno pozorište sa predstavom “Golmanov strah od penala” i Bitef teatar iz Beograda sa predstavom “Kao da kraj nije i sasvim blizu”. Ovogodišnji članovi žirija su: profesorka baleta i koreografkinja Ista Stepanov , pozorišni i filmski glumac Nenad Pećinar i slovenački pisac, scenarista i reditelj Nejc Gazvoda.

Osim glavnog programa pripremljen je i prateći program koji će biti veoma bogat i raznovrstan, a vodiće ga stručna lica kao što su: reditelji, glumci, koreografi, dramaturzi, primenjeni i cirkuski umetnici…

Detaljan program može se pogledati, na sajtu infant.rs, dok će ulaz na sam festival biti slobodan za sve posetioce uz pridržavanja i poštovanja svih epidemioloških mera koje su tog trenutka propisane od strane kriznog štaba.

RTV

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *