Krivokapić: Veljović nastavlja da raspiruje netrpeljivost

PODGORICA –Savetnik predsednika Crne Gore Veselin Veljović nastavlja da svojim izjavama raspiruje netrpeljivost među građanima Crne Gore i svako malo je u središtu nečega što zakon tretira kroz krivično zakonodavstvo, izjavio je danas predsednik crnogorske vlade Zdravko Krivokapić. Reagujući na autorski tekst Veljovića za “Pobjedu” u kom se navodi da je dužnost svih građana Cetinja i ostalih građana Crne Gore da u prvim danima septembra budu zajedno na Cetinju, on je istakao da su sloboda govora i sloboda javnog okupljanja zagarantovane Ustavom Crne Gore, ali da Veselin Veljović ne koristi slobode, nego ih zloupotrebljava.
Krivokapić je istakao da se pod maskom slobode govora Veljović otvoreno meša u rad policije i njene Ustavne nadležnosti, navedeno je u saopštenju službe za odnose sa javnošću predsednika vlade.

Poziv na, kako je kazao, svetu dužnost i obavezu svakog pripadnika sektora bezbednosti da odbije svako neustavno i nezakonito naređenje trenutnih ostrašćenih pojedinaca koji mogu zloupotrebiti institucije i svoje pozicije, nije ništa drugo nego pozivanje na podrivanje Ustavnog poretka, poručio je Krivokapić.

Sve službe bezbednosti se, za razliku od vremena Veljovića, sada striktno drže ustavnih odredbi i posvećene su zaštiti ustavnog poretka i stabilnosti države, dodao je.

Veljović nije običan građanin Crne Gore, on je savetnik predsednika države, pa se može shvatiti da predsednik Crne Gore preko svog savetnika poziva građane na etničke sukobe, konstatovao je Krivokapić.

“Takvo ponašanje je nedopustivo, prema našem zakonodavstvu i kažnjivo, a ćutanje predsednika države Mila Đukanovića je sramotno i opasno”, istakao je crnogorski premijer i dodao da je manir po kojem Đukanović iz svakog skandala izlazi “čistih ruku jer ih drugi prljaju za njega stvar prošlosti”.

Tanjug

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *