NOVI SAD – Na četvrtom turniru Srpske Challenger serije u Beogradu naša zemlja dobila je predstavnike i predstavnicu na Svetskom tekbol prvenstvu ove jeseni. Bogdan Marojević nastupiće u nacionalnom dresu u kategoriji singl, ali i u kategoriji dubl sa Nikolom Mitrom, dok će u kategoriji miks dubl Mitro igrati sa svojom partnerkom Majom Umićević.
Nakon što je ispred “Promenade” u Novom Sadu 26. i 27. juna održana treća 7. i 8. avgusta u tržnom centru “Galerija” u Beogradu odigrana je i četvrta runda Srpske Challenger serije u kojoj je prvo mesto pripalo Nikoli Mitru, drugo Bogdanu Marojeviću, a treće Radoslavu Mitru. U kategoriji miks dubl Nikola Mitro i Maja Umićević zauzeli su prvo, Bogdan Marojević i Anastasija Lemajić drugo, a Željko Šakan i Dunja Dragićević treće mesto. Na kraju, u dubl kategoriji Nikola Mitro i Bogdan Marojević izborili su prvo, Radoslav Mitro i Maja Umićević drugo, a Miloš Đukelić i Bogdan Božović treće mesto.
I ovaj turnir, kao i tri prethodna u okviru Srpske Challenger serije, bio je zvanično takmičenje koje se organizuje i boduje u skladu sa pravilima Međunarodne tekbol federacije (FITEQ), a organizator je Srpski savez za sportsku rekreaciju i tekbol, koji je član FITEQ.
Putnici i putnica na svetsko prvenstvo u sve tri kategorije određeni su na osnovu generalnog plasmana, a pehare i nagrade uručili su im predsednik i sportski direktor SRBTEQ Ognjen Paripović i Stevan Popov. Sponzori dvodnevnog tekbol spektakla u Beogradu bili su “Galerija” Beograd, Under Armour, Maxbet, Telego Solutions i Teqsport.
Podsetimo, turniri prve i druge runde jesenas su odigrani ispred tržnog centra “Promenada” u Novom Sadu i na stadionu FK “Partizan” u Beogradu, a trijumfovali su Bogdan Marojević i Nikola Mitro, svetski šampioni i vicešampioni 2018. i 2019. godine. Marojević je tada izborio prvo mesto u kategoriji singl, a Mitro u kategoriji miks dubl, dok su zajedno izborili i zlato u kategoriji dubl. Ubrzo je usledila pauza zbog epidemije koronavirusa u zemlji i svetu, a onda je Srpska Challeneger serija nastavljena ovog leta.
Nakon dvodnevnog turnira u Novom Sadu, rezultat je bio identičan s tim da je, pored brojnih igrača sa velikim iskustvom, sjajnoj atmosferi doprinelo i dvadesetak mladih i novih takmičara koji su svakako velike nade tekbol sporta u Srbiji.