NOVI SAD – Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin istakao je danas u Novom Sadu da organizovani kriminal često menja forme delovanja i da policija, u skladu sa tim, mora jačati svoje kapacitete kako bi spremno odgovorila na svaki novi oblik.
Ministar Vulin je u Novom Sadu na kolegijumu Uprave kriminalističke policije na kome je prezentovana Obavezna instrukcija o kriminalističko-operativnom radu policije, ukazao da razvoj kriminalističko-operativnih metoda predstavlja važan korak u tom pravcu.

Ministar je pohvalio rezultate koje je Uprava kriminalističke policije ostvarila u prethodnom periodu, posebno u borbi protiv organizovanog kriminala, čija je kruna razbijanje jednog od najsurovijih kriminalnih klanova Belivuk-Miljković.

„Ova akcija rezultat je i dokaz stručnosti i znanja, ali i dokaz važnosti planskog i sistematičnog rada, koji jedino garantuje uspeh u borbi protiv svih vidova kriminala, naročito onih najtežih“, istakao je ministar Vulin i ocenio da će snažan doprinos u sistematičnosti i planskom delovanju imati upravo predstavljena Instrukcija.

Ukazao je da je poslednji ovakav akt donet pre 11 godina, od kada su se oblici kriminala značajno menjali, što je prouzrokovalo i nove metode u radu policije.

RTV