NOVI SAD – Putnička vozila i autobusi na Horgošu na izlazu danas čekaju četiri sata, saopštio je AMS S. Prema informacijama Uprave granične policije, na Gradini i na ulazu i na izlazu vozila se zadržavaju 30 minuta. Nema zadržavanja teretnih vozila na graničnim prelazima.
Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP ” Putevi Srbije”, na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila. Auto-moto savez Srbije upozorio je danas vozače na promenljive vremenske uslove sa mogućim pljuskovima uglavnom na putevima u zapadnim, istočnim i jugoistočnim krajevima.

Saobraćaj je pojačan na autoputevima koji vode ka istoku, ali i zapadu Evrope što utiče na povremeno usporenu vožnju na pojedinim naplatnim stanicama poput one kod Subotice ili Stare Pazove.

Veći broj vozila se očekuje i na autoputu Miloš Veliki, zato i na naplatnoj rampi kod Preljine može biti povremenih zadržavanja.

Saobraćaj u smeru ka Nišu odvija se preticajnom saobraćajnom trakom desnog kolovoza auto-puta, kao i preticajnom trakom suprotnog smera Niš-Beograd, dok se saobraćaj u smeru ka Beogradu odvija zaustavnom i voznom saobraćajnom trakom.

Sa Obilaznice oko Beograda za saobraćaj je zatvoren prolazak podvožnjakom ispod auto-puta, pa se saobraćaj sa Obilaznice oko Beograda, u smeru ka Beogradu, odvija preko petlje Tranšped.

Do subote, 7. avgusta izvodiće se radovi na rekonstrukciji mosta preko Jovanovačke reke, na delu državnog puta I A reda broj 1, petlja Pojate – petlja Ražanj.

Tokom izvođenja radova za saobraćaj će biti zatvorena desna kolovozna traka, smer Beograd – Niš, dok će se saobraćaj odvijati dvosmerno levom kolovoznom trakom.

Tanjug

Foto: Uprava carina