NOVI SAD – Repertoar bioskopa Arena Cineplex za period od 26. avgusta do 1. septembra. Na repertoar stižu dva nova filma, a Arena Cineplex organizuje dva događaja za najmlađe posetioce i školarce.

– Nečista krv: Greh predaka –  Film se dešava pre Sofkinog rođenja i prati priču o Hadži Trifunu, uglednom srpskom trgovcu, koji pokušava da očuva mir sa turskim vlastima, ali i održi svoj ugled i uticaj u Vranju, važnoj turskoj varošici u blizini granice sa oslobođenom Srbijom. Dok Trifun priprema dva sina da ga naslede na poziciji vođe među srpskim narodom, muke mu stvaraju ne samo moćni turski begovi nego i sama njegova porodica. Trifun donosi niz teških odluka koje će kasnije uticati na njegove potomke, junake iz romana “Nečista krv”.

Glavne uloge igraju Dragan Bjelogrlić, Anđela Jovanović, Katarina Radivojević, Feđa Štukan, Nela Mihailović, Dejan Bućin, Marko Grabež, Tim Sejfi, Nedim Nezirović, Milica Gojković, Teodora Dragićević, Vaja Dujović, Nikola Vujović, Aleksandar Ristoski, Marko Todorović.

– Kendimen – Mlada rediteljka u usponu, Nia Dakosta, režira ovu savremenu reinkarnaciju kultnog klasika. Dokle god doseže sećanje meštana, mirno čikaško naselje teroriše priča o duhu ubici koji umesto ruke ima kuku, a koga vrlo lako mogu prizvati oni koji su dovoljno smeli da pet puta za redom, gledajući se u ogledalo, ponove njegovo ime. Sada, deceniju pošto su kule u naselju srušene, vizuelni umetnik Entoni Mekoj i njegova devojka, direktorka galerije, Brijana Kartrajt, useljavaju se u luksuzni stan, preuređen do neprepoznatljivosti. Entoni će otkriti zastrašujuću, istinitu priču koja stoji iza Kendimena. Nestrpljiv da održi svoj umetnički status u čikaškim krugovima, on počinje da istražuje jezive detalje i ne sluteći otvara vrata u prošlost, raskrinkava vlastiti um i pokreće nezaustavljiv talas nasilja koji ga sudara sa tokom vlastite sudbine.
Tvoje leto u Areni – I poslednjeg vikenda u avgusta, u toku je akcija “Tvoje leto u Areni”. Kako bi filmski doživljaj mališanima bio potpun, svako dete će uz kupljenu ulaznicu dobiti besplatne kokice svake subote i nedelje u avgustu, kao i priliku da učestvuju u besplatnim radionicama. Subotom će biti organizovane kreativne radionice od 13 do 15 časova dok će nedeljom deca uživati u novim saznanjima o filmu, nastanku filma, a i sami biti akteri svog kratkog filma tokom filmskih radionica od 15 do 16 časova. Tokom avgusta i akcije Tvoje leto u Areni na velikom platnu naći će se brojni naslovi za decu kao što su Zec Petar: Skok u avanturu, Neukrotivi Spirit, Luka, Svemirski basket: Novo nasleđe i drugi. Ne propustite priliku da uživate sa porodicom u Areni Cineplex, jer filmovi i kokice su spremni!

*akcija važi za svu decu uzrasta do 12 godina, koja imaju kupljenu bioskopsku ulaznicu

Back to school – Povratak u školske klupe proslavljamo sa vernim posetiocima bioskopa Arena Cineplex – školarcima. Od 30. avgusta do 6. septembra, u saradnji sa Novosađanima dobro poznatom kompanijom Univerzal, bioskop Arena daruje svako dete školskog uzrasta zanimljivim poklonima ali i specijalnim cenama Školskog menija koji čine uvek omiljene kokice, slatkiš i piće. Pored poklona za školu i Školskog menija po specijalnoj ceni od 200 dinara koji se sastoji od srednjih kokica, točenog soka 0,5L i čokoladne bananice.