NOVI SAD –Vožnja dvotočkaša u Novom Sadu poslednjih godina doživljava pravu ekspanziju. Prema zvaničnim podacima, prodaja bicikala u 2020. godini skočila je za 100 procenata u odnosu na prethodnu. U ovoj godini, prvi put, Grad Novi Sad subvencionisao je kupovinu dvotočkaša, a od sledeće godine novosadskim, pa i nekim drugim ulicama kretaće se bicikli napravljeni u potpunosti u Srbiji.

Za osam godina postojanja, novosadski Inviktabajk prešao je put od male prodavnice sa desetak bicikala i nešto prateće opreme, do prepoznatljivog imena u svetu biciklizma. Uz prodaju, servis i restauraciju, kao i biciklistički klub, od sledeće godine u svoj portfolio upisaće i proizvodnju.

“Naš plan je da proizvedemo u sledećoj godini 300 bicikala, a za dve godine da napravimo 6.000 bicikala. To nam je plan za budućnost. Sa Pokrajinskom Vladom smo konkurisali za prvi projekat, gde smo dobili sredstva za proizvodnju točkova, bez toga ne bismo mogli ni da počnemo celu ovu priču”, kaže Ivan Arpaš, “Inviktabajk”.

RTV (Ivana Kamenarac)

Foto: Invictabike