BEOČIN – Društvo ljubitelja fotografije, filmskih i video ostvarenja “Beofoto” iz Beočina u saradnju sa Foto savezom Srbije raspisalo je konkurs za učešće na 16. Međunarodnoj izložbi fotografija “Pravoslavlje na internetu”. Ova tradicionalna manifestacija koja se organizuje pod pokroviteljstvom Opštine Beočin, prvi put održana 2006. godine, priređuje se u slavu sv. ispovednika Varnave Nastića, vladike hvostanskog i beočinskog.

Za tradicionalnu smotru fotografija pravoslavnog sadržaja šalje se do pet fotografija u elektronskom obliku, formata 20 h 30 cm (20,3 h 30,5) u 300 dpi. Pravo učešća na konkursu imaju radovi koji su predhodno objavljeni na bilo kojoj internet adresi, što autori dokazuju slanjem linka. Fotografije se šalju na mejl adresu drustvobeofotobeocin@gmail.com. Kotizacija se ne plaća.

U konkurenciju za izbor najuspešnijih ulaze fotografije pristigle zaključno sa 3. oktobrom ove godine. Žiri Foto saveza Srbije od prihvaćenih radova izabraće one koji će se naći u katalogu i na izložbi koja se planira za 13. novembar.

Priznanja i pohvale dodeliće se u pojedinačnoj konkurenciji i za kolekciju, kao i nagrada “Sava Dragojlović” za najbolju fotografiju domaćeg autora u izboru žirija organizatora.

Propozicije i prijavni obrazac za konkurs kao i sve predhodne izložbe možete pronaći na sajtu Društva Beofoto, na adresi beofoto.rs.

RTV