BUDVA – Svi putevi vode prema Buljarici, gde je počeo 7. Si dens festival. Finale festivalskog leta donosi nam sjajnu atmosferu i veliki broj regionalnih i svetskih zvezda. Nakon prošlogodišnje pauze, očekuje se veliki broj posetilaca i da će ovo izdanje festivala, nadmašiti sva prethodna.

“Ovogodišnji festival je, naravno, prilagođen ovoj pandemijskoj godini, ali smo izuzetno zadovoljni interesovanjem iz celog sveta. Kao i na Egzitu očekujemo veliki broj stranih državljana, turista i verujemo da će sve proći sjajno”, kaže Dušan Kovačević, osnivač Si dens festivala.

Jedan od najpopularnijih rok bendova domaće scene, Bajaga i instruktori, nastupio je na prvoj večeri festivala. Momčilo Bajagić kazao je da se drastično promenila muzička scena, ali da stadione i dalje pune momci sa gitarama.

“Mi smo i u najgorim godinama imali po 40 koncerata, imali smo i prošle godine tri koncerta. Stvarno je neverovatno, stvarno nam je falilo to i da se ne bi loše osećali, da bi sačuvali koliko toliko normalnu glavu, onda smo puno radili u studiju, jer nije moglo da se svira. Muzika je najviše pogođena”, rekao je Momčilo Bajagić Bajaga.

Nakon Egzita, di-džej Satori stigao je i na Si dens festival, gde je za posetioce još jednom napravio neverovatnu atmosferu.

“Osećam da su ovde da čuju nešto orginalno, oni nisu ovde da čuju neku komercijalu. Imaju veoma otvoren um i prihvataju muziku na veoma pozitivan način. Veoma je oslobađajuće kada svirate za takvu vrstu ljudi, zato što mogu da idem u bilo kom smeru sa njima, oni me prate i cene to. Balkanska festivalska publika je izvanredna”, kaže Đorđe Petrović, di-džej Satori.

Ove godine Si dens traje jedan dan duže od uobičajenog, a ako već niste, vreme je da spakujete kofere i dođete na festival.

RTV (Jasna Kaluđerović)

Foto: Sea Dance