ZAGREB – Najstarija organizacija Srba u Hrvatskoj, Srpsko privredno društvo “Privrednik” iz Zagreba, u protekloj školskoj godini stipendiralo je ukupno 80 talentovanih učenika i studenata iz svih krajeva Hrvatske, ponajviše iz zapuštenih i ekonomski nerazvijenih krajeva.
Uoči početka nove školske godine, kao i do sada, “Privrednik” intenzivno prikuplja sredstva za stipendiranje talentovanih učenika i studenata slabijih materijalnih mogućnosti. Godišnja stipendija za jednog učenika iznosi 5.000 kuna (oko 700 evra) i 10.000 kuna (oko 1.300 evra) za studenta.

Izvor: Srpsko privredno društvo”Privrednik”

Ove godine, u svrhu prikupljanja sredstava za stipendiranje, “Privrednik” je pokrenuo i javnu kampanju “Oslonac mladima”, u koju su se već uključile poznate javne ličnosti: Momčilo Bajagić Bajaga, Goran Bogdan, Voja Brajović, Svetlana Bojković, Ida Prester i Nikola Pejaković (pogledajte ovde).

Svi oni pozivaju dobre ljude koji prepoznaju važnost obrazovanja i ulaganja u mlade ljude, da pomognu “Privrednik” u ovoj važnoj dobrotvornoj misiji. “Privrednik” s velikim ponosom i sa zahvalnošću ističe da je prvi “oslonac mladima”, svojom ličnom donacijom, postao patrijarh srpski Porfirije.

RTV

Foto: Srpsko privredno društvo”Privrednik”