BEOGRAD – U Beogradu će 4. i 5. oktobra biti održan do sada najveći privredni forum Srbije i Rusije u organizaciji Vlade Srbije, PKS i Ruskog eksportnog centra, najavio je danas ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

“Naši partneri iz Ruskog eksportnog centra najavili su da će na ovom forumu učestvovati više od 100 kompanija iz Ruske Federacije. Radi se o najmoćnijim ruskim kompanijama iz oblasti infrastrukture, energetike, poljoprivredno-prehrambenog sektora, hemijskog kompleksa, trgovine, informacionih tehnologija, a biće prisutne i najveće ruske banke”, rekao je Popović, koji je i predsednik Međuvladinog komiteta za saradnju Srbije i Rusije.

On je istakao da se očekuje potpisivanje brojnih sporazuma i dogovora o saradnji između srpskih i ruskih kompanija.

“Ovaj forum je prilika da naše kompanije predstave svoje proizvode i usluge koje bi mogle da pronađu svoje mesto na ruskom tržištu. Istovremeno, ovo je šansa da naša država i privreda predstave svoje investicione potencijale najvećim ruskim državnim i privatnim kompanijama koje žele da povećaju svoje prisustvo na tržištu Srbije. Želim da se zahvalim generalnoj direktorki Ruskog eksportnog centra Veroniki Nikišinoj, što je prepoznala Srbiju kao zemlju sa velikom perspektivom za razvoj privredne saradnje sa Rusijom”, rekao je Popović.

Tanjug