Prijavite se za akciju “Pretvorimo kvart u park za zeleni Novi Sad”

NOVI SAD – Grad Novi Sad – Gradska uprava za zaštitu životne sredine, je u okviru Programa korišćenja sredstva budžetskog fonda za zaštitu životne sredine Grada Novog Sada za 2021. godinu, između ostalog, predvideo sredstva u iznosu od 10.400.000,00 dinara za očuvanje i unapređenje zelenila malih urbanih celina, a u cilju povećanja zelenih površina na teritoriji Grada Novog Sada i podsticanja građana da svoje slobodno vreme posvete aktivnom boravku u zelenom okruženju tokom cele godine.
S tim u vezi, Grad Novi Sad pokreće akciju „PRETVORIMO KVART U PARK ZA ZELENI NOVI SAD“, u okviru koje inicijativu za uređenje zelenila na javnim površinama na teritoriji Grada Novog Sada podnose stambene zajednice preko svojih organa ili profesionalnih upravnika kome su povereni poslovi upravljanja, navodi se u saopštenju.

Prijave se podnose u periodu od 1. do 30. septembra 2021. godine putem e-maila-a: office.zivotnasredina@uprava.novisad.rs. Prijava za uređenje zelenila na javnim površinama na teritoriji Grada Novog Sada se može preuzeti na internet stranici Gradske uprave za zaštitu životne sredine – environovisad.rs .

Gradska uprava za zaštitu životne sredine će u saradnji sa stručnim timom imenovanim u Radnoj grupi za održvi razvoj Grada Novog Sada i JKP „Gradsko zelenilo“ Novi Sad, nakon pregleda i razmatranja prispelih prijava, pregleda stanja prijavljenih površina na predloženim lokacijama i vrste predloženih radova, a u skladu sa raspoloživim sredstvima, odabrati lokacije na kojima će se sprovesti akcija očuvanja, unapređenja i podizanja zelenila.

Prednost u odabiru lokacija za očuvanje, unapređenje i podizanja zelenila će imati delovi Grada koji imaju manje površina pod zelenilom i površine koje su devastirane.

Dobro planirano i očuvano zelenilo predstavlja jedno od najvećih bogatstava svakog urbanog mesta i ima centralnu ulogu u održivom razvoju gradova te pozivamo sve građane da pošalju svoje predloge lokacija za ozelenjavanje i da ulepšaju svoje okruženje.

RTV

 

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *