BEOGRAD – Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je danas da će se nastava u školama odvijati redovno ili na daljinu u zavisnosti od procene epidemiološke situacije, i to na nedeljnom nivou za osnovce, a dan za danom za učenike srednjih škola.
Gostujući na TV Prva, Ružić je ponovio da će u narednoj školskoj godini primenjivati tzv. “model semafora”, i objasnio na primeru dva dečaka.

“Ako se Filip zarazi, đaci ce nositi maske u odeljenju. Ako se Filip i Branko zaraze, biće organizovana onlajn nastava u trajanju od 10 dana”, objasnio je Ružić.

Kako je objasnio, procena epidemološke situacije za osnovce će se vršiti nedeljno, od utorka do petka, a u srednjim školama svakog dana, a škole će dobiti informaciju kako se menja model nastave. Ministar je objasnio da roditelji ne mogu da traže da im dete pohađa onlajn nastavu, ali je dodao da, ukoliko je dete u većem riziku, roditelji mogu da traže to uz potvrdu medicinske struke. Govoreći o pravilama ponašanja na času, Ružić je rekao da su na preporuka struke.

Tanjug