NOVI SAD – U organizaciji Društva novosadskih književnika (DNK), sve do 27. avgusta, svake večeri, održava se manifestacija “Nedelja novosadskih pisaca” u Digitalnom omladinskom centru Gradske biblioteke. Manifestacija je otpočela sinoć a na pasničkoj večeri su učestvovali mladi članovi Društva novosadskih kniževnika Bojan Samson, Jela Maričević Balać, Marija Bjelica, Snežana Nikolić i Đorđe despić. Biće predsatvljena nova izdanja i neki od njihovih članova. Manifestacija se seli, zbog lošeg vremena, u Digitalni omladinskj centar Gradske biblioteke u ulici Vojvode Putnika broj 2.

“Večeras je promocija antologije “Novi Sad – pesnička prestonica” u kojoj učestvuje priređivač, Zoran Đerić sa pesnicima, u sredu nas čeka promocija almanaha “DNK poezija” gde će učestvovati iskusniji književnici poput, Vladimira Kopicla, Đorđa Sladoja, Jon Baba i Oleane Plančak Sakač.” rekla je Nataša Bundalo Mikić iz DNK.

U četvrtak je promocija knjige “Almanah DNK eseja” koju je priredila Zdenka Valent Belić a uz nju će govoriti Nenad Šaponja, Sava Damjanov, Đorđe Pisarev i Đeze Bordaš.

RTV (Milan Rakić)