NOVI SAD – Potpredsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke, Damir Zobenica, rekao je danas na konferenciji za novinare u Novom Sadu da je, i pored toga što su naprednjaci 9. maja u opštini Sečanj izgubili izbore u dve mesne zajednice, Boka i Sutjeska, ta stranka obezbedila većinu članova u savetima.

“Stvorila se fama da u Sečnju počinje ‘pad Vučića, pad Srpske napredne stranke’, a iz Đilasove stranke su izneli gomilu neistina da su nezavisni kandidati za članove saveta prešli u njihove redove”, rekao je Zobenica.

On je precizirao da su, zapravo, neki od nezavisnih kandidata bili članovi SNS, a da su se neki simpatizeri sada učlanili i, dodao je, “istina je da su bili nezadovoljni rukovodstvom u Sečnju”.

“Mi smo sa svima razgovarali kako da te probleme rešimo i sada u Boki imamo 10 od 11 članova saveta. U Sutjesci je situacija složenija, imamo 6 članova saveta mesne zajednice, a razgovarao sam sa njihovim predsednikom, Draganom Žeželjom i, iako čovek ne želi da bude član SNS, ali još manje Đilasove stranke, mi nećemo praviti circus i smenjivati, već pomoći ljudima iz Sutjeske da stvore uslove za bolji život”, rekao je Zobenica.

Tanjug