Tamburica fest 2021 od 19. do 21. avgusta

NOVI SAD – Tamburica fest 2021 biće održan od 19. do 21. avgusta u centru Novog Sada i na Petrovaradinskoj tvrđavi uz učešće izvođača iz Srbije, Turske, Hrvatske, Republike Srpske, BiH, Slovenije, Makedonije, Crne Gore, Rumunije i iz Brazila. Za ljubitelje ,setnog zvuka, ali i jednako tako i novih, popularnih nota u ,tamburaškim aranžmanima, organizatori su pripremili bogat ,program zasnovan na negovanju tradicije i podsticaju na novo, savremeno stvaralaštvo.

Festival će početi u četvrtak, 19. avgusta u 18 ,časova, tradicionalnom promenadom fijakera „okićenih“
tamburašima, od hotela „Novi Sad“ preko „Štranda“ pa u centar grada. Uslediće defile više od 100 tamburaša uz nastupe foklornih ansambala i kuluturno- umetničkih društava, koji će zatim, u baštama, u centralnim gradskim ulicama, muzicirati celo veče za sve znatiželjnike, Novosađane i goste grada.
Preostale dve festivalske večeri biće održane na svetskom središtu tamburaštva, na Petrovaradinskoj tvrđavi.

„Tamburica fest 2021“ će u petak, 20. avgusta, s obzirom na to da je ove godine „zemlja prijatelj“ festivala Turska, zvanično otvoriti, kako se očekuje, njegova ekselencija, Hami Aksoj, ambasador te zemlje u Srbiji, uz nastup nacionalnog simfonijskog orkestra.
U takmičarskom delu, zatim će „tambure ukrstiti“ pet selekcionisanih orkestara, od velikog broja prijavljenih, koji će se boriti za prestižnu titulu najbolje tamburaške bande na „Tamburica festu“. U revijalnom delu programa nastupiće Vlatko Stefanovski trio, legendarni gitarista, miljenik novosadske publike u pratnji tamburaškog orkestra „Velos“, pobednika „Tamburice festa 2018. godine.

Uvodne dve večeri su besplatne za posetioce, dok će za treće, završno veče na Petrovaradinu, ulaznica koštati 500 dinara. Tada će se za titulu najboljeg vokalnog soliste i izbor najlepše nove autorske tamburaške pesme takmičiti 12 izvođača, među kojima i naša Zorana Iđuški, Julijana Olm iz
Brazila, Sandra Milkovska iz Makedonije, Hame Nalić iz BiH…

U revijalnom delu programa nastupiće Milica Dosković, članica opere Srpskog narodnog pozorišta i za kraj, celovečernji koncert sjajnog Saše Matića sa tamburašima i u pratnji njegovog orkestra.

 

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *