NOVI SAD – Muzička saznaonica “Čarobna frula”, kroz pesmu, pokret, ples i uz upotrebu instrumenata, uvodi decu u čarobni svet muzike. Reč je o čarobnom svetu muzike za decu uzrasta od 18 meseci do 15 godina. Kreativni pristup nastavnika škole, u edukaciji dece uzrasta od godinu i po pa do 7 godina, pokazao se prethodnih godina kao najbolji put ka razvijanju ljubavi ne samo prema muzici, već i u jačanju samopouzdanja, samokontrole, ritma, ravnoteže i pažnje kod dece. Rad u grupama omogućava socijalizaciju deteta , razvija prijateljstva i omogućava kontakt sa drugim porodicama.
U saznaonici , jedinstvena je i veoma popularna najmlađa grupa za decu od od 1,5 do 3 godine. U njoj aktivno učestvuju i roditelji koji su sa decom tokom časa. Časovi se održavaju jednom ili dva puta nedeljno, u zavisnosti od grupe koju dete pohađa.

U Čarobnoj fruli nudimo časove klavira , saksofona , solfeđa, muzičke teorije , solo pevanja za sve uzraste i aktivan je dečji hor ( 7 do 14 godina ). Prvih 10 koji se prijave na naš broj telefona imaju besplatno hor ( 7 do 14 godina ) tokom celog polugodišta . Ove godine novost je tinejdž hor-band za decu uzrasta 15+ .

Moguće je pripremati se za vanredno polaganje ispita u državnim muzičkim školama i različitih nivoa ABRSM programa (Udruženi odbor Kraljevskih muzičkih škola Associated Board of the Royal Schools of Music koji je vodeći svetski organizator muzičkih ispita i ocenjivanja). Upis u muzičku saznaonicu je počinje 25.08 . Broj mesta u grupama je ograničen. Probni čas se mora zakazati i besplatan je.

Sve informacije o upisu i o aktivnostima u muzičkoj saznaonici “Čarobna frula” mogu se dobiti putem e-maila carobnafrulla@gmail.com Muzička saznaonica “Čarobna frula” nalazi se u Dečjem kulturnom centru, ulici Ive Lole Ribara 6 u Novom Sadu.U dečjem kulturnom centru se održavaju i mnoge druge radionice , gluma , šah, animacija, psihološka pomoć samohranim roditeljima itd.

RTV

Foto: DKCNS