BEOGRAD – “Otvoreni Balkan” je ideja mira, bezbednosti i stabilnosti, ideja koju smo sami doneli, koja nije nametnuta, koja govori da dobro razumemo šta se dešava oko nas, ali i da nećemo da slušamo i služimo drugima, da ne budemo njihovi pokusni kunići, da u saglasnosti sa svetskim okolnostima radimo ono što je najbolje za naš narod, istakao je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je, za RTS, kazao da se radi o istorijskoj odluci, a da li će zemlje koje u tome učestvuju biti sposobne da je sprovedu, ostaje da se vidi.

“Nadam se da ćemo uspeti u tome. Nadam se da ćemo imati toliko strasti i uverenja u sprovođenju koliko imam ja. Mnogo ima da se uradi za godinu i po dana. Morate da idete ne samo na usaglašavanje PDV sistema, mora se ići na razmenu informacija, da bi kamioni i putnici mogli da prolaze bez granica, da se urade carinski propisi. Ima milion stvari da uradite i to naše administracije moraju da urade, da bi omogućili ljudima da ne vide granice kada budu putovali u Severnu Makedoniju ili Albaniju”, objasnio je on.

Istakao je da od toga imaju ogromne koristi naša preduzeća.

Tanjug