Adriana Vilagoš – čudo od deteta

NOVI SAD – Čudo od deteta, Adriana Vilagoš koja ima samo 17 godina, obarala je različite evropske i svetske redorde u svom uzrastu u bacanju koplja.audio icon
Pre tri godine je tu tezu potvrdila na državnom prvenstvu za starije pionirke bacivši koplje 63.80 metara teško 400 grama čime je postigla svetski rekord u konkurenciji do 14 godina. Nakon toga je u Kraljevu na 18. Prvenstvu Balkana za mlađe juniore i juniorke na takmičenju do 18. godina starosti, koplje teško 500 grama bacila čak 70.10 metara i postavila svetski rekord. Posle toga je mlada srpska atletičarka osvojila titulu juniorske šampionke sveta u bacanju koplja na prvenstvu u Keniji.

Adriana je do pobedničkog postolja došla bacivši koplje teško 600 grama 61.46 metara čime je ujedno postavila i državni rekord i izjavila da joj je cilj da se kvalifikuje na naredne Olimijske igre.

“To mi je san da ostvarim normu i jako bih volela da učestvujem na OI. Sledeće godine me još čeka svetsko prvenstvo za uzrast do 18. godina”

Na poslednjem takmičenju u Zagrebu rezultatom od 62.36 metara sa kopljem od 600 grama, najbolji je Adrianin hitac potignut bacanjem olimpijskog koplja a ona je time nastavila da podiže formu iz takmičenja u takmičenje.

RTV (Kamenko Papić)

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *