NOVI SAD – Treća Auto-moto berza, u organizaciji Saveza vozača Vojvodine održava se od 3. do 5. septembra, na Novosadskom sajmu. Uz bogatu ponudu automobila i opreme, posetiocima će ove godine biti ponuđena test vozila dilera i distributera vodećih svetskih brendova.audio icon
Noviteti su i izložba kamiona, berza biciklova i opreme i nautičkog programa. Na ovogodišnjoj berzi biće izloženi „old timeri“ i modifikovana vozila, te organizovan auto-šou program.

Cilj manifestacije je, pre svega, pomoć lokalnoj ponudi i potencijalnim kupcima polovnih vozila kako bi na jednom mestu i na jednostavan način ostvarili obostrane interese, kao i da se posetioci, kroz intresantan program koji manifestacija pruža, dobro zabave.

U tom smislu program i jeste osmišljen da odgovara posetiocima svih uzrasta, ističe predsednik Saveza vozača Vojvodine Marko Topo.

“Na otvoren prosdtoru nas u subotu i nedelju očekuju posebni događaji kao štoi je prvi put ove godine truck show, dakle, započinjemo jedan segment vezan za kamionski transport i druženje kamiondžija i a tu si prodavci novih kamiona. Tu će biti i već tradicionalno kolecionari automobilčića. Akcenat ove godine je na mercedesima, zatim je tu američki kutak, francuski i jedan zednički zaostale evropske modele” rekao je Topo.

On je najavio i akrobatski moto program za subotu, ali i manifestaciju koja će se odvijati na novosadskim ulicama.

U subotu posetioce čeka tradicionlni moto defile ispred SPENSA od 13 do 14. časova, zatim, prolazak kroz grad i oko 15. časova dolazak dvotočkaša na Novosadski sajam, na auto berzu, dodao je.

Grad Novi Sad podržao je ovu sajamsku izložbu jer ona doprinosi podizanju nivoa saobraćajne kulture i bezbednosti, istakao je član Gradskog veća za saobraćaj i puteve Aleksandar Kravić.

Sajmovi automobila važni su za ovu industriju naročito u okolnostima kovid krize, ukazuje jedan od izlagača na berzi izvršni direktor Trio motorsa Živko Marković, ističući da je novosadska Auto-moto berza u tom pogledu posebno značajna.

Tokom održavanja Auto-moto berze na Novosadskom sajmu, biće obavezno poštovanje svih preporučenih mera prevencije – za organizatore, izlagače i posetioce, a u cilju sprečavanja širenja koronavirusa.

RTV (Branka Dragović Savić)