NOVI SAD – Nakon prošlogodišnjeg onlajn izdanja, sada već tradicionalni koncert klasične muzike pod vedrim nebom, Korzo, vraća se na novosadski Bulevar Mihajla Pupina u subotu, 11. septembra, najavljujući drugu nedelju Kaleidoskopa kulture – nedelju izvođačke umetnosti. Tačno u 20.22 sata, pod vedrim nebom, svetski virtuoz Stefan Milenković i Vojvođanski simfonijski orkestar izvodiće dela Kamija Sen-Sansa, Morisa Ravela, Đerđa Ligetija i drugih velikana klasične muzike. Koncert će uveličati maestro Aleksandar Marković, renomirani dirigent sa bogatom evropskom karijerom, u ulozi šefa-dirigenta Vojvođanskog simfonijskog orkestra.audio icon
Korzo, kao najveći umetnički i produkcijski poduhvat u nedelji izvođačke umetnosti, ponovo će izmestiti klasičnu muziku iz koncertnih sala, te tako približiti ovu vrstu umetnosti svim sugrađanima. Po ugledu na Pariz, Beč, London, Berlin i druge metropole, ali i gradove Evropske prestonice kulture, 11. septembra će se Novi Sad zaustaviti na momenat, a Novosađani uživati u jedinstvenom koncertnom izvođenju.

Ulaz na na koncert je slobodan, ali je broj mesta ograničen zbog primene epidemioloških mera, te se ljubitelji muzike mole da svoje mesto na koncertu zauzmu što ranije. Jedinstveno devedesetominutno izvođenje biće prenošeno uživo i na prvom programu Radio-televizije Vojvodina.

RTV (Željana Ostojić)

Foto: V. Veličković