NOVI SAD – Nakon završenog Evropskog prvenstva, fokus odbojkaške javnosti pomera se ka klupskim takmičenjima. Šampion Srbije, Vojvodina, ima velike planove, a kao uvertiru za predstojeću sezonu, u Novom Sadu organizovaće tradicionalni „Memorijal velikana“ na kome će nastupiti još tri izuzetne evropske ekipe.

Legendama u čast, u znak sećanja na proslavljenje odbojkaše Žarka Petrovića i Radovana Dabića, u maloj sali Sportskog i poslovnog centra “Vojvodina”, od petka do nedelje, pored srpskog šampiona igraće Pariz Volej iz Francuske, grčki PAOK i nemački Fridrihshafen. Prvi meč, Vojvodina će odigrati u petak od 19 sati sa francuskim timom. Ulaznice će koštati 100 dinara, a kompletan prihod sa turnira biće usmeren u humanitarne svrhe.

Predsednik Pariz Voleja je Vladan Jelić, biznismen rođen u Francuskoj, ali poreklom iz Srbije, koji je predsedniku Vojvodine Dragoljubu Zbiljiću poklonio dres francuskog tima i nagovestio buduću saradnju sa našim šampionom.

Odbojkaški klub Vojvodina je prethodnih godina okupio klub sponzora za respekt, ali je od danas još jedna kompanija pomaže srpskog šampiona. To je oficijelni beting partner Vojvodine, kompanija Mocart.

Odbojkaški klub Vojvodina će ove sezone igrati i u grupnoj fazi evropske Lige šampiona, a žreb za elitno takmičenje održaće se u petak, kada će srpski prvak saznati protivnike u grupi.

RTV (Bojan Milošević)