NOVI SAD – A nakon višedecenijskih problema sa prostorom, Muzička škola “Isidor Bajić” i Baletska škola počele su danas sa radom u novom objektu na Limanu 3. Đaci su se danas upoznali sa prostorom, obišli najmodernije i najopremljenije sale u regionu, učionice i svlačionice kao i dve velike koncertne dvorane, a sve to će, prema rečima direktorki tih škola, pružiti đacima kvalitetnu nastavu.

Izgradnja je završena nakon pet godina, a finansirana je iz budžeta Grada Novog Sada.

Veći prostor, nove, najmodernije opremljene sale, učionice, svlačionice i koncertne dvorane, ispunio je žamor đaka, koji su po prvi put kročili u novi objekat Muzičke i Baletske škole. Učenici su oduševljeni prostorom i kako kažu, očekuju kvalitetnije uslove školovanja.

Prvi dan počeo je čitanjem rasporeda i upoznavanjem đaka sa novim prostorom, a prema rečima direktorki, to je dan koji će biti upisan kao istorijski važan za obe škole i Novi Sad. Već sutra počinje nastava kakvu zaslužuju i đaci i profesori tih škola, a kakvu će pružiti najmodernije opremljene učionice.

“Pišemo istoriju, jer ovako značajan datum je bio 1. septembra 1909. godine kada je Isidor Bajić osnovao školu, i evo danas, dan kada se piše istorija kada počinjemo nastavu u novoj zgradi”, kaže direktorka Muzičke škole, Radmila Rakin Martinović.

Sanja Vučurević, direktorka Baletske škole, dodaje: “Ono što je meni najvažnije što će konačno naši učenici imati jednu divnu prostoriju za odmor u kojoj će moći da provode svoje vreme između nastave, između časova da uče da se druže da nešto čitaju. Naravno, imamo posebno biblioteku, posebno arhivu, imamo teretanu koja je za naše učenike vrlo važna”.

Koncertnu dvoranu osim đaka, koristiće i gradske kulturne ustanove, što će omogućiti i svim Novosađanima, ljubiteljima klasične muzike i pozorišta, da uživaju u novom objektu škole.

RTV (Nataša Radman)