NOVI SAD – Projekat “Učim, znam, vredim” nastavlja se već sedmu godinu za redom, u okviru Udruženja za promociju društvene odgovornosti. Cilj akcije je promocija najboljih đaka osnovnih i srednjih škola na bilbordima i kroz medijsku kampanju.

“Fotografisanje u okolnim opštinama je završeno tako da očekujemo da će bilbordi biti završeni odnosno plakati postavljeni krajem oktobra ili u novembru, u svakom slučaju tokom jeseni, u Novom Sadu” rekla je portparol projekta Gordana Ivković.

Ove akcije podržava oko 80 odsto građanstva a oni koji ne, ne vide širu sliku projekta.

“Nije bitno da li će ta deca biti nagrađena već da javnost spozna da postoje deca koja uče, trude se i profesori koji izdvajaju dodatno vreme kako bi pružili podršku tim đacima ali i roditelji koji usmeravaju svoju decu na pravi put i podrška su im a da celokupno drušvo vidi da postoji još uvek to zdravo tkivo.

U medijima smo trenutno prezasićeni nekim drugačijim primerima i vrednostima i deluje da je to sve što imamo a zapravo nije.

Većina od te dece, kaže sagovornica, koja su promovisana putem bilborda tokom realizacije projekta u prethodnim godinama, postali su zaista uspešni mladi ljudi. Upisali su prestižne domaće i inostrane fakultete ili postali uspešni biznismeni tako da su i nakon završene škole, ostali uspešan primer svima nama.

RTV (Nevena Jaćimović)

Foto: Udruženje za promociju društvene odgovornosti