NOVI SAD – Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Miloš Vučević saopštio je danas da je policija u Novom Sadu pronašla osobu koja je demolirala i razbijala izlog prostorije Srpske napredne stranke na novosadskom Bulevaru oslobođenja i da je kod njega utvrđeno 1,82 promila alkohola u krvi.
Mediji su ranije preneli da je pijani muškarac oko ponoći razbijao izloge na prostorijama Srpske napredne stranke u Novom Sadu, kao i da je pored prozora, potpuno uništen i inventar u prostorijama stranke.

Vučević je rekao da se radi o Novaković Nikoli (23), sinu bivšeg gradonačelnika Novog Sada Borislava Novakovića iz Narodne stranke, što potvrđuje da se radi o “huliganskom ponašanju i vandalizma politički ostrašćenih pojedinaca”, navodi se u saopštenju SNS.

“Sve su indicije da je razbijanje stakla na tri izloga i dvoje vrata stranačkih prostorija sraman napad politički inspirisan, i direktna posledica bestidne kampanje koju vodi deo opozicije protiv Aleksandra Vučića i SNS”, rekao je Vučević.

On dalje dodaje da se tim napadom potvrdilo i ono na šta je SNS upozoravao – da će se na ulice preliti mržnja i pozivi na nasilje i najstrašnija krivična dela koje promovišu Đilas, Jeremić, Vidojković.

“Kampanja mržnje kojom se poslednjih meseci bukvalno ‘pujda’ javnost i vrebaju pojedinci da krenu u obračun kamenicama, palicama i pesnicama, ostavila je noćas tragove krvi na razbijenim prostorijama SNS”, rekao je Vučević i apelovao na građane da se uzdrže od svakog vida nasilja.

Istovremeno, on je čestitao pripadnicima novosadske policije na brzoj i efikasnoj akciji i dodao da je iznenađen i zabrinut činjenicom da tužilaštvo nije dalo nalog da se uzmu DNK tragovi sa mesta izvršenja krivičnog dela.

“Očekujem maksimalni profesionalizam od strane svih državnih organa. Novi Sad ne zaslužuje da se ruši, lomi i uništava zbog nečije bolesne mržnje i nemogućnosti da se legalnim putem dođe na vlast, a građani treba da znaju da ni jedan nasilnik ne sme i neće biti iznad zakona, bez obzira na to kako se zove i preziva”, rekao je Vučević.

Tanjug