PRIŠTINA – Vlada Prištine odlučila je danas da uspostavi reciprocitet sa Srbijom u pogledu registarskih oznaka vozila, prenela je Ekonomija onlajn i objavila dokument Ministarstva unutrašnjih poslova u kojem se navodi da se obavezuju svi koji imaju tablice srpskih oznaka da dobiju probne kosovske tablice. Probne tablice se mogu dobiti na svim prelazima, a svi vozači se obavezuju da probne tablice postave na potrebna mesta spreda i pozadi vozila.

Važenje probnih tablica je 60 dana. Taksa za probne tablice je pet evra, a stranke će dobiti potvrdu zbog uverenja o registraciji vozila. Obavezuju se Agencija za civilnu registraciju i policija da primene odluku, koja je stupila na snagu danom potpisivanja.

Gazeta ekspres prenosi da su Specijalne jedinice poslate na Jarinje da postave “probne tablice” na automobile iz Srbije.

Kako prenosi Ekonomija onlajn, Specijalne jedinice Kosovske policije smeštene su na prelazu Jarinju između Srbije i Kosova, a kako se navodi, obraćaju pažnju na red i mir.

Tokom vikenda postavljeni su kontejneri u kojima će se, prema podacima policije, raditi na poboljšanju uslova rada, a prelaz će policija bolje nadzirati.

FoNet