NOVI SAD – Škola partnerskih odnosa je nova aktivnost SOS ženskog centra koje se sprovode u okviru projekta „Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT” koji je projekat Vlade Švajcarske a sprovode ga dve nevladine organizacije: Helvetas Swiss Intercooperation i Građanske inicijative. Škola partnerskih odnosa deo je našeg programa primarne prevencije i ulaganja u mentalno zdavlje mladih. SOS ženski centar je kroz ovaj projekat dobio podršku za bolje povezivanje sa građanima, povećanje građanskog aktivizma, unapređenje saradnje sa lokalnim samoupravama radi poboljšanja javnih usluga, kao i za veće umrežavanje i efikasnije delovanje organizacija građanskog društva.

Od 8.septembra krećemo sa drugim ciklusom radionica Škole partnerskih odnosa ovoga puta u prostorijama KC LAB-a sa početkom u 18 sati. Ulaz je besplatan!

Škola je osmišljena kao ciklus radionica namenjen mladima oba pola uzrasta od 18 do 30 godina. Cilj naših radionica je da mladi steknu veštine neophodne za kvalitetan partnerski odnos, emotivnu pismenost, uspešno upravljanje konfliktima, održavanje ličnih granica u partnerskim vezama, kao i veštine potrebne za rast i razvoj kroz odnos. Kroz radionice naučiće i kako da grade kvalitetne veze, kako da izađu iz štetnih veza i kako na vreme da prepoznaju znake nasilnih odnosa.

Teme drugog ciklusa su:
8.09.- Kakve odnose kreiramo?
15.09.- "Once upon a time" – Da li su živeli srećno do kraja života?
22.09. – Ljubav preko žice – Online dating
29.09.- Da se podsetimo – "Šta to beše ljubav?"