Šuranji osvojio srebrnu medalju u Tokiju!

TOKIO – Srpski strelac Laslo Šuranji osvojio je srebrnu medalju na Paraolimpijskim igrama u Tokiju, u disciplini puška trostav 50 metara, u klasi SH1. Šuranji je tako došao do trećeg olimpijskog odličja u karijeri, a četvrtog za Srbiju na takmičenju u prestonici Japana.
Momak iz Zrenjanina je u kvalifikacijama je imao treći rezultat (1164-63), posle čega je bilo jasno da ima šanse da se bori za medalju.

 

Šuranji je u prvom stavu bio odličan i držao se na drugoj poziciji, ali je u drugom fantastično pucao i popeo se na čelo. Srpski takmičar je bio toliko konstantan da je u drugoj seriji pogađao svaki hitac više od 10 i u poslednji stav ušao kao lider.

Međutim, naš strelac je napravio dva kiksa na početku prve serije trećeg, stojećeg stava i ekspresno izgubio vođstvo.

Iako je imao više od kruga prednosti, u prva dva hica beležio je 8,7, odnosno 8,8 i to je iskoristio takmičar iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Abdula Sultan Alarjani.

Pauza je očigledno uticala na Lasla, ali i na ostale strelce, koji nisu mogli da uhvate ritam u poslednjem stavu.

Prethodno je u Tokiju zlato za Srbiju osvojio strelac Dragan Ristić, srebro atletičar Željko Dimtrijević, dok su stonteniserke Borislava Perić Ranković i Nada Matić ekipno uzele bronzu.

RTS

Foto: facebook.com/OlimpijskikomitetSrbije

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *