BEOGRAD – Novak Đoković Fondacija je održala u Beogradu prvu u nizu od četiri uvodne radionice za roditelje polaznika “Teniske akademije Novak” – u okviru posebnog programa fondacije – “Putem šampiona”. Program “Putem Šampiona” je nastao u želji da se pruži podrška i razumijevanje roditeljima djece danas malih, a sutra velikih šampiona i asova sporta.

Namijenjen je roditeljima ne samo polaznika Akademije koji se bave tenisom, već i djece koja treniraju ostale sportove – u Srbiji i na međunarodnom nivou. Neka od najvećih imena i legendi našeg sporta, stručnjaka i roditelja podijeliće sa polaznicima radionica svoje znanje, iskustvo i pouke koje su izvukli iz svog puta ka šampionskom postolju.

“Uvjereni smo da sve što kroz ovaj program budemo podijelili sa roditeljima može u mnogo čemu da im pomogne u ključnim tačkama i pri donošenju odluka tokom procesa odrastanja njihove djece kroz sport, i pruži pravu podršku koja je djeci neophodna”, ističe Ana Јovanović, autorka programa “Putem šampiona” povodom početka programa.

Program “Putem šampiona” Novak Đoković Fondacije, predstavljen u čast Međunarodnog dana sporta ove godine – jedinstven je po tome što pruža važnu podršku roditeljima budućih sportista u vidu edukativnog programa i šire pomoći u njihovom osnaživanju u ovoj posebno zahtjevnoj ulozi.