BEOGRAD – U kovid bolnici u Batajnici u poslednjih pet dana bitku sa korona virusom izgubilo je petoro mladih nevakcinisanih, od kojih je najstariji imao 26 godina, a nisu imali pridružene bolest, izjavila je danas direktorka te zdravstvene ustanove Tatjana Adžić Vukičević. Ona je za Tanjug rekla da je situacija u bolnici veoma teška i zabrinjavajuća, navodeći da sada u toj zdravstvenoj ustanovi, u odnosu na početak leta, ima čak do 20 puta više bolesnika.

“U bolnici ima više od 800 ljudi, 86 je u jedinicama intenzivne nege, od kojih je 60 intubirano i nalaze se u najtežem mogućem kliničkom stanju”, rekla je Adžić Vukičević.

Dodala je da su ostali pacijenti u jedinicama poluintenzivnog lečenja, na kojima je nešto manje od 10 odsto vakcinisanih. Adžić Vukičević naglašava da se svi vakcinisani oporave i imaju znatno lakše kliničke slike. Povećan broj zaraženih kovidom verovatno je posledica okupljanja i proslava, kaže direktorka kovid bolnice u Batajnici. Ona je rekla da su to pacijenti koji su boravili kod kuće u jako teškom kliničkom stanju i sa visokom temperaturom, a nisu se javili na vreme lekaru.

Tanjug