TOKIO – Srpski strelac Dragan Ristić osvojio je zlatnu medalju na Paraolimpijskim igrama u Tokiju.
Ristić je u disciplini vazdušna puška 10 metara miks, klasa SH2, ostvario rezultat od 255.5 u finalu što je bilo dovoljno za zlato i drugu medalju Srbije na POI.

Prethodno su odličje obezbedile i stonoteniserke Borislava Perić Ranković i Nada Matić u ekipnom delu.

Ristić: Pravo zlato, hvala celoj Srbiji

Srpski strelac emotivno je doživeo osvajanje zlatne medalje na Paraolimpijskim igrama u Tokiju i zahvalio se svima na podršci.

“Pravo zlato. Za dolaženje do ovog cilja potrebna je velika ekipa, porodica na prvom mestu. Hvala im mnogo, hvala mom klubu, selektoru…. Veliki uspeh. Greota je da nekoga izostavim, pozdrav za mog oca kao mog prvog asistenta. Hvala porodici, supruzi, sinu, hvala svima, celoj Srbiji”, rekao je Ristić za RTS uz osmeh i suze.

Ristić, koji je i svetski rekorder u ovoj disciplini, zadovoljan je nastupom na Paraolimpijskim igrama..

“Kada sam video da je prvih pet metaka prošlo izvanredno, osetio sam da mogu dalje i krenuo sam hitac za hicem. Imao sam prednost čak i veću od jednog kruga. To mi je dalo samopouzdanje, ne samo da ću uspeti da osvojim medalju, već da ću stići do zlata”, rekao je Ristić.

Vučić čestitao: Hvala Vam za ovu radost

Predsednik Srbije Aleksandara Vučić čestitao je našem paraolimpijcu Draganu Ristiću osvajanja zlatne medalje.

“Dragi Dragane, čestitam Vam na osvojenoj zlatnoj medalji koju ste srcem osvojili za našu zemlju! Hvala Vam za ovu radost, ponosni smo na Vas i na ovaj zaista vrhunski uspeh! Bravo, Dragane! Nastavljamo zajedno da bodrimo naš tim!”, naveo je Vučić na instagramu budućnostsrbijeav.

Tanjug

Foto: isss.rs