NOVI SAD – Do 19. oktobra se očekuje malo svežije i uglavnom suvo vreme za ovo doba godine sa srednjom dnevnom temperaturom vazduha ispod ili u granicama višegodišnjeg proseka (od 8 do 11 stepeni Celzijusa). Jutarnja temperatura vazduha imaće vrednost u intervalu od 3 do 7 stepeni, a najviša dnevna 12 do 16 stepeni. Kiša ili lokalni pljuskovi praćeni umerenim severozapadnim vetrom prognoziraju se 16. oktobra.
U periodu 19.10. do 25.10. prognozira se toplije i uglavnom suvo vreme za ovo doba godine sa srednjom dnevnom temperaturom vazduha iznad višegodišnjeg proseka (od 11 do 15 stepeni). Jutarnja temperatura vazduha imaće vrednosti u intervalu od 5 do 10 stepeni, a najviša dnevna, uz povremena kolebanja, od 17 do 22 stepena. Prolazno naoblačenje se očekuje oko 23. oktobra, pri čemu je moguća i pojava slabe kiše. U periodu od 19. do 22. oktobra duvaće slaba do umerena, u Južnom Banatu povremeno i jaka košava.

Do sredine novembra predviđa se malo toplije vreme za ovo doba godine sa češćom pojavom kiše ili kratkotrajnih pljuskova. Srednja dnevna temperatura vazduha biće iznad ili u granicama višegodišnjeg preoseka (od 6 do 12 stepeni). Jutarnja temperatura vazduha imaće vrednost u intervalu od 2 do 7 stepeni, a najviša dnevna, uz manja kolebanja, od 10 do 17 stepeni. Intenzivnije padavine se prognoziraju oko 23. i 28. oktobra, kao i oko 04. i 11. novembra. Prognozirana količina padavina biće u granicama višegodišnjeg proseka za posmatrani period sa vrednostima u intervalu od 30 mm na severu do 50 mm na jugu Vojvodine.

RTV