NOVI SAD – U prisustvu 140 delegata iz čitavog grada, u svečarskoj atmosferi Velike sale Skupštine Grada Novog Sada, Gradski odbor Srpske radikalne stranke Novi Sad održao je redovno zasedanje godišnje Skupštine za 2021. godinu.
Gradski odbor Srpske radikalne stranke Novi Sad pokazao je jedinstvo, snagu, pozitivnu energiju i odlučnost u nameri da sprovede programske ciljeve i načela Srpske radikalne stranke, rekao je predsednik Gradskog odbora Đurađ Jakšić, koji je podneo je Skupštini izveštaj o radu u prošloj godini i izneo osnovne programske ciljeve i zadatke u 2021. godini.
– Namera Gradskog odbora je da se Srpska radikalna stranka dodatno osnaži u Novom Sadu, a posebna pažnja, energija i potencijali stranke, rukovodstva i naših aktivista biće usmereni na kampanju za predstojeće parlamentarne i predsedničke izbore. Naš strateški cilj na predstojećim izborima je povratak u republički parlament i tom cilju će biti sve podređeno. Organizovaćemo raznovrsne akcije, javne tribine, pokretati inicijative i prikupljati peticije cilju probijanja medijske blokade i promocije Srpske radikalne stranke. Vreme i događaji su pokazali da je Srpska radikalna stranka jedina prava opozicija i alternativa naprednjačkom režimu na republičkom, pokrajinskom i lokalnom nivou. Naša odbornička grupa ostaje najozbiljnija i najžešća opozicija gradskoj vlasti. Naš prioritetni cilj je da ojačamo Srpsku radikalnu stranku na teritoriji grada Novog Sada, koji je bio i ostaće najjače radikalsko utvrđenje u Srbiji – istakao je Jakšić.
Na Skupštini je jednoglasno izabrano deset novih članova Gradskog odbora, na mandatni period od godinu dana, koji su tom prilikom položili svečanu zakletvu.