NOVI SAD – Na današnjoj svečanoj sednici Skupštine grada glavna tema rasprave biće odluka o ovogodišnjem dobitniku, između troje kandidata, za oktobarsku nagradu i petoro kandidata za novembarsku povelju. Ovogodišnji kandidati za Oktobarsku nagradu su: Tehnička škola “Pavle Savić”, paraolimpijka Borislava Perić Ranković i posthumno fotograf Jaroslav Pap.video icon
Oktobarska nagrada i Novembarska povelja tradicionalno se dodeljuju pojedincima i ustanovama za postignute rezultate u oblasti kulture, privrede i drugih delatnosti. Ovogodišnji kandidati za Oktobarsku nagradu su: Tehnička škola “Pavle Savić”, paraolimpijka Borislava Perić Ranković i posthumno fotograf Jaroslav Pap.

“Ja se nadam da će svakako Skupština Grada Novog Sada dakle pozitivno da se izjasni na sve ove predložene kandidature. Ustanove i institucije kao i pojedinci koji su predloženi istinski su dali doprinos u razvoju života u razvoju našeg grada u prethodnom periodu i uopšte”, kaže Jelena Marinković Radomirović predsednica Skupštine Grada Novog Sada.

RTV (Nemanja Popadić)