BEOGRAD – Rad od kuće postao je deo naše svakodnevice, koji ima mnogo benefita, ali ima i svoje izazove. Jedan od najzahtevnijih jeste što bi u svom domu bilo dobro da napravite radni kutak u kome možete da se osamite, a koji vas inspiriše i motiviše na rad. Rad i učenje na ležaju zvuče primamljivo, ali će vam sasvim sigurno, zbog činjenice da je sofa idealno mesto za odmor, biti teže da zadržate fokus na onome što radite. Kako biste izbegli takav scenario, savetujemo vam da deo svog životnog prostora pretvorite u radni kutak i obezbedite sebi potrebne uslove za maksimalnu kreativnost i produktivnost.

Veoma praktično rešenje za radni sto je kompjuter sto ARHIMED, koji ima i deo za odlaganje sastavljen od otvorene police i tri fioke, podesiv pod uglom od 90 i 180 stepeni u dve pozicije. To vam pruža mogućnost da ovaj sto pozicionirate u nekom uglu ili napravite vizuelnu pregradu od ostatka prostora. Sto će zauzeti relativno malu površinu, a pružiće vam više nego dovoljno mesta za sve što vam je neophodno za rad.

Dodatni prostor za odlaganje može vam pružiti vitrina UMBRIA POP, u kombinaciji crnog i dekora sivog hrasta, koja se sastoji od dva segmenta sa unutrašnjim pregradama, od kojih je jedan zatvoren, a drugi otvoren.

Zidna polica UMBRIA ZP učiniće da prostor izgleda manje kancelarijski, a može poslužiti  za postavljanje dekoracije, raznih motivacionih poruka, predmeta i fotografija koje vam znače i koje će vas oraspoložiti u trenucima pauze.

Dekor sivog hrasta možete postaviti ispred tapete sa geometrijskim motivima, npr. svevremene pruge, čime će prostor dobiti dodatnu dinamiku. Uzmite u obzir i psihološki uticaj boja. Ukoliko odaberete neutralne tonove, možete se poigrati detaljima u boji ili dodati biljke koje u prostor unose svežinu i oplemenjuju ga.

Ukoliko ste pak raspoloženi za nežniji, svetliji i elegantniji radni prostor, predlažemo da birate belu boju. Kompjuter sto ELAN, u kombinaciji sivog hrasta i bele lak folije, daće radnom prostoru notu glamura, a otvorena polica MAURO (MXXR431) je dovoljna da vas distancira od ostatka prostorije, a da pri tome i dalje možete da kontrolišete situaciju u drugom delu sobe, ako je to potrebno. Pored fizičke barijere, i samom bojom ćete ovaj deo uspešno odvojiti od dnevnog boravka.

Za dekoraciju obavezno koristite i metalne predmete, kako biste naglasili luksuznu notu vašeg radnog prostora. Metal može biti i u konstrukciji stolice, poput stolice NF-901A, koja bi takođe trebalo da bude bela, a dozvoljeno je i postavljanje ogledala. Birajući svetlo sivi ton i nežne elemente stvorićete prijatnu, udobnu i glamuroznu radnu okolinu.

Potpuno drugačiji ambijent možete kreirati koristeći elemente kolekcije SARDINIA. Pozadina može biti tapet u dekoru crne opeke, koji doprinosi rustičnom izgledu, a glavnu temu industrijskog stila nosi nameštaj u dekoru artisan hrasta sa detaljima od crnog metala. Kompjuter sto SARDINIA RS možete da uparite sa trpezarijskom stolicom KRIS, dok dekoracija treba da prati industrijski stil. Koristite predmete poput figura, metalnih elemenata, keramike. Što se tiče boja, savetuju se jesenje nijanse: žuta, narandžasta, braon i zelena.

Istu kombinaciju nameštaja možete postaviti i pored zida u zelenoj boji, koja će u prostor doneti osveženje, a da pri tome ostajete u jesenjem trendu. Dizajneri enterijera Forma Ideale savetuju da dekoraciju dopunite zlatnim tonovima, koji su već neko vreme prisutni ne samo u dekoraciji, već i rasveti, tapetama, a savršeno izgledaju na zelenoj pozadini i idealno se slažu uz dekor artisan hrasta.

Bitno je da nekoliko ključnih detalja složite kako treba i uz minimalizam i dobru organizaciju, vaš autentičan radni kutak će sigurno uticati na vas i vaš radni potencijal, što upravo i jeste suština svakog radnog prostora. Važno je samo da odaberete stil koji vam najviše odgovara i napravite svoje idealno mesto za rad.