NOVI SAD – Nakon kratke pauze, nastavljamo se sa cvetnim pijacama. Zakazazano je druženje u petak i subotu, 15. i 16. oktobra kada će se održati peta “Novosadska cvetna pijaca” u jesenjem ciklusu. Lokacija nije promenjana tako da nas svi naši sugrađani i sugrađanke, kao i posetioci našeg grada, mogu pronaći Cvetnu pijacu u petak i subotu na platou ispred SPENS-a, gde će se obojiti plato u jesenje boje. Radno vreme Novosadske cvetne pijace je u petak od 8.30 do 19.00 časova, a u subotu od 8.00 do 17.30 časova.

Cilj organizovanja ovih događaja je da se promovišu mali proizvođači i da im se omogući da predstave svoje proizvode našim sugrađanima. Kroz ovakav vid promocije različitih profila izlagača i proizvođača, omogućava se da unaprede svoju ponudu, plasiraju svoje proizvode, ostvare poslovnu saradnju sa ostalim proizvođačima i da promovišu svoju delatnost, kažu organizatori.

Na “Novosadskoj cvetnoj pijaci”, svim našim sugrađanima, sugrađankama i posetiocima Novog Sada će se predstaviti proizvođači i izlagači cveća, sadnica, opreme za hortikulturu, meda, hrane, umetničkih zanata. Izlagači su pripremili ponudu sezonskog cveća, sadnica četinara i lišćara, kaktusa, perena, rasada, opreme za sadnju i baštu, nešto zdravo i slatko i slano, ručno proizvedeno i ukrasno. Kao i do sada svaki savet oko nege određene biljke se mogu dobiti od izlagača.

Sledeća “Novosadska cvetna pijaca” je planirana za 22. i 23. oktobar 2021. godine.

RTV