NOVI SAD – Oktobarski program u Novosadskom pozorištu/Újvidéki Színház je, prvog u mesecu, otvorila hit predstava iz prethodne pozorišne sezone – Seljačka opera. Slede, 4. i 5. oktobra, dva izvođenja predstave Counting Sheep, u produkciji Udruženja dramskih umetnika Srbije, a u režiji Atile Antal. Potom još jedno gostujuće ostvarenje – Čehovljeve Tri sestre, u režiji Zoltana Puškaša. Predstava Pozorišta Deže Kostolanji, naći će se na sceni 11. u mesecu.

Najnovija produkcija Novosadskog pozorišta Bludni dani Kuratog Džonija ponovo će pred novosadsku publiku 19. oktobra. Ovaj mladalački roman pisca Filipa Grujića, na scenu je postavljala rediteljka Jovana Tomić. Centralnog lika tumači Robert Ožvar, koji je za ulogu Džonija nominovan za prestižnu glumačku nagradu Patakijev prsten.

Sledi predstava Jami distrikt, koja će biti izvedena 20. i 21. oktobra. Režiju ove višetruko nagrađivane predstave potpisuje Kokan Mladenović.

Naposletku, 27. oktobra, na sceni će se naći još jedna predstava iz najsvežije produkcije Novosadskog pozorišta –Mefisto, koju je na scenu postavljao Boris Liješević.

Pošto je u septembru organizovan ciklus predstava Beogradskog dramskog pozorišta u Novosadskom pozorištu, početkom oktobra uslediće povratna turneja novosadskog teatra u Beogradu.

Na sceni BDP-a će se, u periodu od 5. do 9. oktobra, naći četiri predstave Novosadskog pozorišta:Seljačka opera, Nosorog, Hasanaginica i Ana Karenjina.

Osim toga, pozorište će učestvovati na tri festivala. Najpre, na JoakimFest-u u Kragujevcu, sa predstavama Upotreba čoveka i Bludni dani Kuratog Džonija, a u drugoj polovini meseca će Ana Karenjina biti predstavljena na festivalu Teatar u jednom dejstvu u Mladenovcu i na Borinim pozorišnim danima u Vranju.

explorenovisad.rs

Foto: Novosadsko pozorište