NOVI SAD – Jednodnevni Sajam sporta, koji je danas otvoren u Novom Sadu, okupio je preko 120 sportskih organizacija, a posetioce su dočekali poligoni spretnosti, tereni za basket, fudbal, odbojku, rukomet, atletiku i brojne druge sportove.video icon
Na otvaranju, na u hali Novosadskog sajma, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić poručio je da je upravo Sajam sporta mesto sa koga Srbija i Novi Sad mogu da pokažu vrednosti kojima su bogati, odnosno istinske sportske vrednosti.

“Meni je ogromno zadovoljstvo što sam danas u gradu koji je pokazao da je pobednik, koji se ne plaši izazova i koji se takmiči sa najvećim svetskim gradovima i metropolama. I ne samo da učestvuje, nego i da pokaže smelost i hrabrost da pobedi. Zato i jesam ponosan što sam danas u evropskoj prestonici mladih i kulture”, kazao je Udovičić.

On je dodao da je Novi Sad ujedno i evropska prestonica sporta, kako zbog pojedinačnih dostignuća sportista, tako i zbog organizacija međunarodnih takmičenja, ali i vrhunskim uspesima svih udruženja koja su uzela učešće na današnjem Sajmu sporta.

RTV (Teodora Čelebić)