BEOGRAD – Superliga Srbije za vaterpoliste, jača nego ikad, počinje sutra utakmicom između jednog od favorita za titulu Novog Beograda i niškog Naisa (19 sati).

Borba za titulu šampiona Srbije biće izuzetno zanimljiva, bez dileme i veoma kvalitetna, s obzirom na to da će navijači imati priliku da gledaju brojne asove predvođene olimpijskim šampionima Dušanom Mandićem, Nikolom Jakšićem, Duškom Pijetlovićem i Strahinjom Rašovićem (Novi Beograd), Stefanom Mitrovićem (Partizan), tu je i Miloš Ćuk (Radnički Kragujevac) i drugi.

Duško Pijetlović se posle osam godina vratio u Srbiju, sada je član Novog Beograda, a zanimljivo da je pre više od 20 godina u Vojvodini odigrao prvu utakmicu u prvenstvu.

“Prvi meč u seniorskoj konkurenciji odigrao sam sa 14 godina, ali ne mogu da se setim ko je bio protivnik, niti kako je sve prošlo. Zaista je bilo davno, a već od sledeće sezone postao sam standardni prvotimac. Nenad Vasilovski je bio trener i nas nekolicinu mlađih ubacio je u vatru. To je vreme kada je još postojao Bečej, Budva je bila veoma jaka. Pamtim da smo jednom uspeli da pobedili Budvane, a direktni rival u bazenu bio mi je Vaso Subotić. Bio sam fasciniran činjenicom da igram protiv njega, a zanimljivo je da sam doživeo da mi saigrač bude njegov sin Gavril”, izjavio je Pijetlović.

Tanjug