BEOGRAD -„Naša mreža“ u prvom podkastu donosi ideje na koji način srpska privreda može iskoristiti aktuelnu globalnu pandemiju za svoj razvoj i gde se kriju mogućnosti za uspeh domaćih preduzetnika.

Smanjenje poreskog opterećenja, smanjenje stope poreza na dobit pravnih lica sa 15 na 10%, i vraćanje poreskog kredita u iznosu od 100% na ulaganje u osnovna sredstva, su tri dugoročne inicijative Privredne komore Srbije kako bi se sistemski omogućio bolji poslovni ambijent, rečeno je u prvoj epizodi podkasta na platformi „Naša mreža“, prvoj besplatnoj biznis platformi za mala i srednja preduzeća. Gosti podkasta bili su Bojan Stanić, pomoćnik direktora Sektora za strateške analize, usluge i internacionalizaciju u Privrednoj komori Srbije i Borislav Miljanović, CEO i osnivač Represent System-a i član Srpske asocijacije menadžera, koji je istakao da je potrebno razmišljati o razvoju van granica Srbije.

Situaciju izazvanu koronavirusom potrebno je posmatrati kao trajno poslovno okruženje, jer ćemo sa njom morati da se borimo i u narednom periodu. Kao mogućnost za razvoj u ovim otežanim okolnostima, izuzetno važna tema za sve privrednike u Srbiji je digitalna transformacija. Zahvaljujući njoj, mala i srednja preduzeća mogu unaprediti svoj biznis i uštedeti značajne resurse, ali i vreme za realizaciju brojnih aktivnosti.