NOVI SAD – U novi kabinet za informatiku škole za dizajn “Bogdan Šuput” kompanija NIS uložila je 1,6 miliona dinara putem projekta “Zajednici zajedno” koji se tiče podrške obrazovnim ustanovama u Srbiji. Škola je nabavila 16 kompleta računara, skener, projektor i štampač, a promenjen je i školski nameštaj u kabinetu.

“Devedeset i devet projekata smo realizovali sa NIS-om kroz projekat Zajednici zajedno i već ove godine prelazimo taj broj, idemo u trocifreni 100, a ovaj projekat smo u toku 2020. koncipirali zajedno sa NIS-om, sa najvećom kompanijom u Srbiji I bio je usmeren na sektor obrazovanja i drago mi je što je vaša škola i škola vaših divnih đaka dobila novi informatički kabinet, da su naši đaci dobili novu opremu za rad”, rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević uoči prvog čaša u novom informatičkom kabinetu.

Ovaj program uspostavljen je 2009. godine, a u toku protekle 2020. izdvojeno je 15 miliona dinara za realizaciju različitih projekata u 11 novosadskih škola.

“Naš cilj je da gradimo jaku zajednicu i drago nam je da na tom putu imamo dragocene partnere kao što su ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Grad Novi Sad”, poručio je generalni direktor kompanije NIS Kiril Tjurdenjev.

Prisutnima je zahvalio i direktor škole Đura Radišić, a događaju je prisustvovao i državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Nebojša Ranđelović, koji je izrazio podršku ovakvim projektima I naglasio da će Ministarstvo u tome istrajati, da su glavni razlog za to učenici koji su zapravo današnji pravi domaćini ovog događaja.

Škola “Bogdan Šuput” ima tradiciju dugu preko 60 godina i trenutno je pohađa preko 400 učenika.

Tanjug, RTV

Foto: NIS