BEOGRAD – Srpski bokseri uspešno su startovali na Svetskom prvenstvu u Beogradu sa maksimalne tri pobede. Prvu pobedu izvojevao je Pavel Fjodorov, u poluvelter kategoriji (63,5 kg), protiv reprezentativca Nemačke Davida Gevorkijana 5:0. Drugu pobedu doneo je mladi srpski as Almir Memić u srednjoj kategoriji (75 kg), protiv Engleza Levisa Ričardsona 4:1, a treću Sadam Magomedov u teškoj kategoriji (92k g), koji je slavio protiv predstavnika Turske Emira Bujukdaga 4:0.

U sredu boje Srbije u Areni braniće Omer Ametović u kategoriji minimum (48kg), koji je na rasporedu kao prvi meč od 18 časova protiv Turča Muhameda Unlua, dok će Semiz Aličić u lakoj kategoriji (60kg) izaći u ring kao 10. meč, program od 18 časova, protiv Irca Džona Halea.

Džejlan Toskić u polusrednjoj kategoriji (71kg) boksovaće protiv Tanzanijca Kasim Mundbukive kao sedmi meč popodnevnog programa koji kreće od 13 časova, dok će Slobodan Jovanović u kruzeru (86kg) snage odmeriti sa Kubancem Heriha Ruiza Kordobe kao 11. po redu meč.

Tanjug

Foto: bokserskisavez.rs