RAŠKA – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je Srbima sa Kosova i Metohije, nakon incidenata na severu Kosova i Metohije, da će država, šta god da se desi, biti uz svoj narod na Kosovu i Metohiji i da će podržati njihovu odluku, ali ih i zamolio da razmisle kolika je cena koju ćemo svi morati da platimo.

“Formulišite to kako hoćete, mi smo uz vas. Priština neće da ispuni sporazum, a ovde će za nas Briselski sporazum da bude spas. Nemojte da reagujete na nasilje, ali ako krenu u nasilje, vi zaštite narod, a mi ćemo biti uz vas. Samo imajte u vidu kolika je cena koju ćemo svi morati da platimo i zašto je moja molba da to pokušamo da izbegnemo”, poručio je Vučić na sastanku sa kosovskim Srbima u Raški.

Ali, ako Priština nastavi ovako, nećemo imati izbora, dodao je Vučić.

“Moja poruka njima je da ćemo čuvati mir, poštovaćemo sporauzme. Molim NATO da obavlja svoj posao, molim ih. Molim Albance da ne pokušavaju nasiljem da uvode Srbe u red, a ako budu pokušali, misleći da su uz podršku stranih sila dovoljno snažni da to urade, i uprkos tome što će ceo svet tražiti moju glavu, odgovor moj će biti jasan – u toj borbi za zaštitu života naše dece na KiM, njihov opstanak, ne samo da ćemo da ih zaštitimo, već danas prvi put sa sigurnošću mogu da kažem da ćemo da pobedimo u toj borbi”, rekao”, rekao je Vučić.

On je Srbima rekao da razume njihov gnev, jer su dočekali da dugim cevima “napadnu Plazma keks i limenke koka-kole i fante”.

Dodao je da je dobro razumeo situaciju, da vidi kakvo je raspoloženje među građanima, i da je svestan da ga, šta god da ih zamoli, neće poslušati, ali da je došao da razgovara sa njima.

Tanjug, RTV

Foto: instagram (buducnostsrbijeav)