BEOGRAD – Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja objavilo je danas Javni poziv za dodelu Svetosavske nagrade za 2021. godinu, koja se dodeljuje za izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja, unapređenje obrazovno-vaspitne prakse i razvoj naučnih i umetničkih dostignuća.
Javni poziv otvoren je do 20. decembra, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Pravo da budu predloženi imaju učenici, studenti, zaposleni u obrazovnim i naučno-istraživačkim ustanovama, predstavnici stručnih društava, autori stručnih i naučnih dela iz oblasti obrazovanja i vaspitanja. Takođe, pravo imaju i pojedinci i institucije koje učestvuju u formalnom i neformalnom obrazovanju i svojim angažovanjem doprinose razvoju te oblasti. mPredlozi se dostavljaju na adresu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja (za Sekretarijat), najkasnije do 20. decembra, sa naznakom “Javni poziv za dodelu Svetosavske nagrade za 2021. godinu”.

Kriterijumi za dodelu nagrade objavljeni su na zvaničnoj internet stranici mpn.gov.rs. Svetosavska nagrada tradicionalno se dodeljuje 27. januara.

Tanjug