BEOGRAD – Kako na modnim pistama, tako i u enterijerima, crna uvek ostaje u trendu, samo se menja način upotrebe i njena zastupljenost u ambijentima. Odluka o dekorisanju prostorije crnim detaljima je originalna, jer će prostoru dodati određenu dozu mističnosti, ali je neophodno pažljivo primeniti je, uzimajući u obzir savete stručnjaka.

Crni akcenti su uvek sigurna varijanta za osvežavanje bilo koje nijanse u vašem enterijeru.Ukoliko želite da naglasite utisak luksuza u vašem domu, znajte da crna daje prostoru istinsku plemenitost, aristokratski luksuz i eleganciju. Ostavlja utisak otmenosti koje, kada govorimo o detaljima, nikada ne može biti previše.Važno je samo da imate u vidu osećaj za proporciju, kao i da znate gde crna treba da blista i ima sjaj, a gde je bolji izbor crna mat površina.

U dizajnu sa crnim naglascima, akcenat je na grafici i jasnoći linija, a uz takav ambijent sjajno bi se uklopila vitrina SARDINIA 2K VS2 koja predstavlja spoj topline naturalnog i rustičnog artisan hrasta sa primesama suptilnih crnih elemenata dekora, kao karakteristike industrijskog stila u dizajnu enterijera.Fotelja G01 je veoma funkcionalna i sjajan dodatak ambijentu, a izbor tamno crvenog štofa doprinosi otmenosti.

Crna je i odraz svečanosti, a uz crne detalje poželjno je birati duboke nijanse plave, crvene, zelene, narandžaste i ljubičaste, a dodatak metalnog sjajadaje osećaj luksuza.

Kako ambijent sobe u kojoj preovlađuje crna ne bi izgledao sumorno i beživotno, izuzetno je važno posvetiti pažnju osvetljenju. Luster sa kristalnim privescima bio bi sjajan izbor, a sjajan efekat možete ostvariti i ugradnom rasvetom na vitrinama i TV policama. Vitrina MOLISE 1K VSu kombinaciji artisan hrasta i crnog bojenog stakla odličan je komad za vaš dnevni boravak, a pruža i mogućnost dodavanja rasvete, baš kao i TV polica MOLISE. Odličan dodatak ambijentu biće i zidna polica MOLISE ZP u dekoru artisan hrasta i crnog bojenog stakla, na koju možete postaviti omiljene sitnice i dekoraciju.

Crnu možete svakako kombinovati sa drugim bojama. Umesto da istaknete crnu na velikom komadu nameštaja, dizajneri enterijera Forma Ideale savetuju da izaberete crni akcentni sto, poput klub stola TOBAGO (CFTT5024).Fotelja u kontrastnoj boji jedobar dodatak koji razbija monotoniju, a istu boju možete dodati kroz dekoraciju u celoj prostoriji. Svakodnevno uživanje priuštiće vam ležaj TALINAu sivoj boji, koji odlikuju savremena forma i udobnost i odličan je balans akcentnim bojama.

Crna se u enterijeru izuzetno dobro uklapa i sa klasičnim i sa savremenimstilovima dizajna. Crni akcenti i detalji su oličenje šika i jedan od najboljih načina da dodate kontrast i dubinu neutralnim prostorima ili da napravite velike, smele i dramatične enterijere koji će doprineti otmenosti i eleganciji vašeg doma.