Nastavak kampanje “Bori se ženski”: Milica Mandić podržala borbu protiv karcinoma dojke

BEOGRAD – Udruženje Ženski centar „Milica“ organizovalo je događaj u okviru aktuelne kampanje „Bori se ženski“, koja ima za cilj podizanje svesti javnosti o karcinomu dojke, na čelu sa našom olimpijskom šampionkom, sportistkinjom Milicom Mandić, koja je zaštitno lice ove kampanje.
Nastavak kampanje “Bori se ženski”: Milica Mandić podržala borbu protiv karcinoma dojke. Srbija zauzima visoko drugo mesto prema broju umrlih od karcinoma dojke, koji predstavlja najčešći zloćudni tumor kod žena u Srbiji. Ova bolest svake godine odnese oko 1.600 života, a 4.600 žena oboli od ove bolesti. Među novoobolelilma do 30% žena je mlađe od 50 godina.

Najveća sniženja ove godine! Požurite i poručite što pre jer su zalihe ograničene! Ova surova statistika predstavlja povod za realizaciju kampanje „Bori se ženski“, sa željom da se javnost informiše o aktuelnim temama iz oblasti preventive i inovativnih terapija u lečenju pacijenata obolelih od karcinoma dojke.
– Republički fond za zdravstveno osiguranje prepoznaje značaj lečenja karcinoma dojke, tako da je 2018. i 2019. godine uvrstio 3 nova leka za lečenje metastatskog oblika ove bolesti. U narednom periodu nas očekuje veliki posao i proširenje liste lekova, i verujemo da ćemo zajedničkim snagama doći do cilja i svrstati se među najrazvijenije zemlje sveta, kada je o inovativnim terapijama protiv raka dojke reč – rekao je ovom prilikom dr Željko Popadić, zamenik direktora Sektora za lekove i farmakoekonomiju.

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *