Sarajevo -U Sarajevu je 17. i 18. novembra održana konferencija „Signs of Solidarity and Solutions” koja je ugostila filantrope i filantropkinje iz celog regiona.

Kruna događaja je bila dodela prve Regionalne nagrade za filantropiju mreže SIGN i to u dve kategorije: Regionalna nagrada mreže SIGN za korporativnu filantropiju, koju je dobila MK Group iz Srbije i Regionalna nagrada mreže SIGN za individualnu filantropiju, koja je dodeljena osnivaču Fondacije Hemiias Hajrizu Hačko Brčvaku.

Drago nam je što je mreža SIGN prepoznala naše napore da lokalne zajednice u kojima poslujemo širom regiona povežemo i dobročinstvom, jer filantropija treba da se pokaže na delu upravo onda kada je najteže. Zato je naša kompanija upravo u prošloj godini, koju je obeležila pandemija, odvojila milion evra za brojne društveno odgovorne aktivnosti i podršku zdravstvenom sistemu. Ova nagrada zbog svog regionalnog karaktera ima poseban značaj za nas, izjavila je Tamara Veselinović, direktorka odeljenja korporativnih komunikacija i marketinga MK Group iz Srbije.

Žiri je dodelio i dve specijalne nagrade i to: Specijalnu nagradu za filantropiju mreže SIGN za mala i srednja preduzeća, koju je dobila kompanija Meka FOOD koja posluje na Kosovu, i Specijalnu nagradu mreže SIGN za filantropski doprinos razvoju nauke i obrazovanja, koju je dobio Aleksandar Kavčić ispred Fondacije Alek Kavčić iz Srbije.

Događaj je organizovala mreža SIGN, kao završnu ceremoniju četvorogodišnjeg projekta finansiranog od strane Evropske komisije, Balkanskog fonda za demokratiju, Balkanske mreže za razvoj civilnog društva i Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju. Mrežu SIGN čine Trag fondacija i Catalyst Balkans iz Srbije, Fond za aktivno građanstvo iz Crne Gore, Fondacija Mozaik iz Bosne i Hercegovine, Forum građanskih inicijativa sa Kosova i Horus iz Severne Makedonije.

Fotograf: Denis Ruvić