NOVI SAD  – U sredu, 17. novembra, sa početkom u 19 časova, u Čitaonici Gradske biblioteke (Dunavska 1), književnik, novinar i prevodilac Muharem Bazdulj predstaviće novosadskim čitaocima svoju novu zbirku priča – Jevanđelje po Jeronimu.

Posle sedam godina Bazdulj se vratio kratkoj proznoj formi – ako se uopšte može reći da ju je ikada napustio s obzirom na to da je od najranijih početaka do danas ostao veran kratkoj priči. Iako su nastajale u vremenskom rasponu od sedam godina, priče u ovoj zbirci čine celinu na tematsko-motivskom i kompozicionom planu: one govore o ljudskim naravima i životnim usudima; zapleti i preokreti su maestralno osmišljeni, humor je nepretenciozan, sve priče su zaokružene i u celosti lepe.

Na stranicama ove knjige prepoznaćete priče koje su mogle biti vaše. Neke od njih sigurno jesu, a sve ostale učiniće vam se poznate, i zbog toga bliske. U njima ćete sresti junake našeg doba, njihova nemirenja sa stvarnošću, kontraste prohujalih vremena koje naziremo i u sadašnjosti, ali i vitalizam koji uvek izvire iz čovekovog bola i prkosa. Naposletku, u svim ovim pričama prepoznaćete istu nit – pisanje je traganje za istinom.

RTV

Izvor: Gradska biblioteka